Malin Eriksson

Happy New Year from New York!

Kategori: Allmänt

Jag har precis kommit hem till lägenheten efter en runda på stan för att inhandla lite grejer till kvällen. Men alltså det går knappt att vara ute nu, speciellt inte här kring Times Square, för det är så sjukt mycket folk! Man tar sig inte fram alltså. Jag skulle egentligen till en affär som ligger i Times Square men det fick jag skippa, de har börjat spärra av och det är massa folk och poliser. Undrar bara hur det kommer vara ikväll.. Tur är det i alla fall att jag inte ska vara här i området :)
 
Ikväll ska jag, Alex, Karianne och Kariannes kille till en fest på ett ställe som heter The Dream som ligger downtown. Det ska bli kul!
 
Gott nytt år till er därhemma!
 
 

Passion over ego

Kategori: Allmänt

Nu har mathilda och mamma åkt hem till Sverige igen, saknar de redan! Men jag får ju träffa de om inte allt för länge igen :)

Vi hade en väldigt mysig och rolig vecka här i New York, det enda tråkiga var att mamma var sjuk.. Men hon kunde i alla fall följa med och göra saker. Vi hann med ganska mycket sevärdheter och lite shopping och julmys :)
 
Nu är det tillbaka till vardagen här och det känns bra. Gillar vardagen här, massa dans! Både igår och idag har jag tagit tre klasser. Igår efter att jag vinkat av mamma och mathilda tog jag pilates, hiphop och jazz. Idag har jag tagit balett, hiphop och jazz. Alltså 4,5 timmars dans igår och 4,5 timmars dans idag. Det känns i kroppen, helt slut nu!
 
Ikväll ska jag kanske ut och äta med några från skolan, men får se om jag orkar.. är så slut nu..!
 
Idag köpte jag ett nytt danslinne - "Passion over Ego" ;)

Juldagen

Kategori: Allmänt

Hoppas ni alla hade en mysig julafton där hemma!
 
Här har vi tänkt fira julafton idag, den 25:e, på riktigt amerikanskt vis ;) Allt är ju stängt idag så passar bra då att vara hemma, se någon julfilm, öppna lite paket. Vi tänkte också ta en promenad till Central Park och strosa runt lite där :)
 
I helgen har vi varit på Cruise runt Manhattan. Vi har även varit upp i Empire state building. Där uppe såg vi en man som gick ner på knä och friade till sin tjej - det var så fint!! I lördagskväll var vi på musikal och såg Phantom of the Opera (det var mammas julklapp till mig och mathilda). Vi har också varit till West village och SoHo och shoppat lite. I West village hittade vi trappan där Carrie bor i Sex and the City. Igårkväll på självaste julafton var vi till Rockefeller center och tittade på julgranen de har där och på skridskorinken. Det var fullt med folk! Efter vi varit där gick vi ut på en jättemysig fransk restaurang.
 
 
 

Friday in NYC!

Kategori: Allmänt

Igår tog vi sovmorgon till 10 sedan promenerade vi till Times Square och kollade på biljetter till musikal (vi vill se phantom of the opera!) och sen köpte vi även biljetter till Circle line, en båttur som åker runt hela manhattan. Den ska vi åka idag! Det ska bli roligt!
 
Efter det gick vi tilll Forever 21 och shoppade lite, jag och mathilda hittade herravdelningen och hittade så mycket fint där att det blev att vi stannade där. Det kan vara riktigt bra att handla på herravdelningen ibland!
 
Efter det gick vi och tog en fika och sen begav vi oss hem till lägenheten. Jag gick och mötte upp Alex och Ana och vi åkte och kollade upp ett ställe där vi funderar på att spendera nyår :) Vi gick också och fikade på ett jättemysigt ställe precis brevid där jag bor. Sedan gick jag tillbaka till lägenheten där mamma och mathilda låg och vilade.
 
På kvällen gick vi ut och åt gomiddag och sen gick vi på bio och såg "Life of Pi", den var riktigt bra faktiskt!
 
 

Hej hej hej

Kategori: Allmänt

Äntligen är de här! Mamma och mathilda kom i onsdagskväll, dock utan sitt baggage som hade blivit kvar i London.. Inatt vid typ halv 4 väcktes vi av att de ringde och stod nedanför dörren med väskorna. Vi fick springa ner och ta emot väskorna helt yrvakna, och dessutom blev han jag pratade med i telefon irriterad över att det tog några minuter eftersom vi var tvugna att ta på oss några kläder. Jag tycker det är så konstigt när företag gör så här, de har gjort ett fel och så ber de inte om ursäkt och de ringer mitt i natten och bara "kom ut nu! och ta era väskor! Skynda er då!". Väldigt konstigt att de kan göra så..
Inte någon service management i det företaget inte..
 
Jaja, nu har de i alla fall fått sin packning! Igår tog vi sovmorgon eftersom de kom fram hit så sent på onsdagkväll. Sedan besökte vi MoMa - Museom of Modern Arts. Efter det promenerade vi till Whole foods och handlade en massa mat och sen promenerade vi tillbaks till lägenheten.
 
På kvällen hade jag två dansklasser, jazz och waacking, och efter de gick vi ut och åt på en restaurang i närheten. Mysigt! Allt är bra förutom att mamma är sjuk och har tappat rösten så hon får skriva ner allt hon vill säga på papper haha :) Och jag får ta beställning åt henne på restaurangerna, de måste tro att hon inte kan engelska eller nåt haha.
 
Idag har vi inte riktigt bestämt vad vi ska göra, kanske Empire state building och lite shopping. Men det regnar idag så kanske tar Empire state builiding en annan dag. Först blir det alla fall frukost!
 

Heelt slut!

Kategori: Allmänt

 
Idag har jag tagit fyra klasser, det vill säga 6 timmars dans (varje klass är 1,5 timmar) har jag haft idag.. Phu, helt slut! På förmiddagen hade jag jazz, sedan hem för lunch, sen tillbaka för hiphop. Sedan hem för lite mer mat och sen körde jag två klasser direkt efter varandra, jazz och sen funk.
 
Så nu ska jag lägga mig och sova, så skönt ska det bli. Imorgonkväll kommer mamma och mathilda :) :) På dagen blir det fullt med dans igen, börjar kl 9 med masterclass i jazz.
 
Kram å gonatt ♥
 
 

Bra start på veckan

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en klass i flexibilitet och en klass i balett. Innan det hade jag en "Injury Prevention"-appointment på Harkness center for danceinjuries. Via skolan kunde jag boka in mig för en timmes genomgång av hur min kropp fungerar, de testade styrka i olika kroppsdelar, flexbilitet, balans och teknik. Jag fick med mig mycket nyttig kunskap och många användbara övningar att göra hemma för att stärka svaga punkter och få bättre teknik i dansen. Väldigt bra och intressant!
 
Balettklassen igår kändes redan nu efter några klasser att den börjar gå bättre och det är så kul! Känns så bra att jag märker framsteg redan efter vad är det, två veckor typ. Balettklassen var till och med rolig idag! Det har jag aldrig tyckt att balett varit tidigare!

Kvällen spenderade jag med Ana. Vi var först och gjorde manikyr och pedikyr på ett ställe just här i närheten där vi båda bor (vi bor ett kvarter ifrån varandra bara). Sedan gick vi till en restaurang och åt middag och sen såg vi en bit av The Holiday hemma hos henne. Mysigt!
 
Det var min dag igår. Idag väntar många timmars dans, vill får bort så många timmar som möjligt innan mamma och mathilda kommer imorgon!
 
 
Hoppas ni har en underbar tisdag! ♥
 

Helgen som varit

Kategori: Allmänt

 Hej!
 
I helgen har jag umgåtts med vänner från BDC och promenerat runt i området där jag bor, handlat mat, bakat bröd, dansat och tagit sovmorgnar! Här är lite bilder från helgen :)
 
Väldigt fint väder här igår! Strålande sol, så härligt att vara ute och promenera då:)
 
 
Det var fullt med tomat överallt i stan igår, det är något som heter santacon tror jag, alla klär ut sig till tomtar och går runt och gör något, jag vet inte vad. Tror de går till barer för rätt många verkade lätt berusade ;)
 
Här är en bild på all mat och snacks som vi köpte igår när vi var hos en tjej från BDC och hade lite myskväll. Haha, en salig blandning av allt möjligt kan man väl säga.
 
Och här är brödet jag bakade, plus receptet. Tog det från Ida Wargs blogg. Väldigt gott blev det! Lite nyttigare än alla bröd man kan köpa här i alla fall, när man bakar själv vet man ju precis vad som är i, det känns bra :)
 
Imorgon börjar en ny vecka på BDC. Ser fram emot det! Ska försöka göra många klasser i början på veckan så jag kan vara lite ledig när mamma och mathilda kommer.
 
Kram!

Lördag 15 December

Kategori: Allmänt

Hejhej,
 
så skönt med sovmorgon idag! Sitter och äter frukost nu och ska strax bege mig till skolan, men inte för dans den här gången (ska nog ta en vilodag idag) utan för möte. Det är någon välgörenhetsgrej som jag har signat upp att jag kan hjälpa till med så mötet handlar om det. Ska bli roligt:) Sen ikväll ska vi åka några till Alex i Harlem och hälsa på henne. Hon har blivit sjuk, eller hon har fått någon allvarlig nackspärr eller liknande så hon kan inte komma till skolan, så då tänkte vi åka dit och hålla henne sällskap. Inte kul att vara sjuk och ensam så långt hemifrån. 
 
Det är strålande sol idag så kanske tar en promenad under eftermiddagen också :) Vill bara vara ute när det är så fint väder!
 
Nu är det bara 4 (!) dagar kvar till mamma och mathilda kommer hiit! <3
 
Ciao, hoppas ni har en bra helg därhemma!
 
 

Waah! Waacking!!

Kategori: Allmänt

Alltså! Den bästa klassen på hela veckan har jag haft ikväll! Provade Waacking för första gången. Jag säger bara wow! På vägen hem från BDC gick jag bara och log! Och lärarna var också så härliga och grymma på dansa. Efter klassen stannade de kvar och pratade med alla. De brydde sig verkligen om alla som varit på klassen. Älskar sådana lärare som verkligen uppskattar de som är med på klassen.
 
Åh, så mycket energi nu! Ska laga en sen middag och sen blir det sängen. Upp tidigt imorgon för master class. Master class är en klass som alla måste ta. Det är en gång i veckan och jag tror att det ofta är lite speciella klasser. Imorgon ör det Horton technique. Vet faktikst inte riktigt vad det är, så det blir spännande :)
 
Kram kram kram!
 
KCDC - duon som hade klassen i Waacking ikväll. :)

Lucia

Kategori: Allmänt

Idag är det Lucia och jag saknar Sverige och julen där hemma jättemycket! Jag har noll julkänsla här.. Det är så tråkigt! Som tur är är det mindre än en vecka till mamma och mathilda kommer hit!! Åh, vad jag längtar! :D
 
Idag har jag och Ana varit på en shoppingrunda och handlat mat på en mataffär i Chelsea som vi hittat som är lite billigare än de här just där vi bor. Sedan tog vi tunnelbanan till 34th street och gick till en affär där allt bara kostade 1 dollar. Där hade de en massa blandat, jag köpte bland annat duschkräm, strumpor, tvättmedel och sköljmedel.
 
Nu är jag hemma och har städat lite och ätit en sen lunch. Ska snart iväg och ta två dansklasser, jazz och waacking!
 
 

Måndag 10 december

Kategori: Allmänt

Hello!
 
Idag har jag provat tvätta på amerikanskt New York vis för första gången, jag har varit till Laundromaten runt hörnet! Det gick bra, men är ändå rätt dyrt, måste samla ihop så mycket tvätt man bara kan så att man får mesta möjligt ut av priset per maskin ;)
 
Var även till SoHo idag efter förmiddagsklassen för lite shopping och lunch. Väldigt mysigt område är det! Och väldigt bra shopping. Vi hittade en jättebra affär, bästa hittills i NY! Billigt och såå snygga, orginella kläder!
 
Det här linnet köpte jag där bland annat. Nu ska jag iväg och dansa igen!
 
 
 

Great day today!

Kategori: Allmänt

Hejhej,
 
Idag har varit en sån bra dag! :) Har fått se en massa inspirerande dans! Först var vi och såg finalen av Urban dance league. Urban Dance League är en professionell "sport-liga" (sports league) av organiserade street-dancetävlingar och så har de även klasser och shower. Idag såg vi finalen som hölls här i New York. De tävlande lärde sig koreografin på scenen framför publiken och sen fick de dansa den direkt efter och den som gjorde det bäst vann! Så duktiga dansare! De lärde sig svåra koreografier utan spegel på väldigt kort tid framför publik, tänk vad svårt..!
 
Sen nu ikväll var vi och såg Professional semester showcase. Det är de som studerar programmet Professional semester på Broadway dance center (de är alltså riktigt duktiga, professionella dansare) som hade sitt avslutande framträdande. Jättekul att se! :) Man blir så inspirerad av att se duktiga dansare!
 
Igår dansade jag hiphop och sen gjorde jag, Ana och Alex middag hos Alex som bor i Harlem. Jättemysig lägenhet och sjukt god mat fick vi till! Mexican chickenwraps, yummie!
 
 
 

Första helgen i New York!

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Idag har jag tagit sovmorgon och nu sitter jag coh äter frukost. Ska strax bege mig mot skolan och ta en klass i hiphop :) Efter det ska jag och två andra tjejer från BDC åka till en som bor i Harlem och laga mat, mysigt! Ska bli så kul att se en annan del av NY. Eftersom jag bor två kvarter från skolan bara så blir det som att jag bara är i de här kvarteren. Till och från skolan och runt Times Square. Så jag ser fram emot att åka upp till Harlem och se hur det är där!
 
Här är en bild från i torsdags när vi hade placement class. Det var som en audition framför en massa folk som jobbar på BDC. Först gjorde vi jazz sedan hiphop. Det är till för att vi ska få en bedömning av vilken nivå vi ska börja vår träning på och även för att lärarna och personalen ska lära känna oss :)
Man får ju inte ta kort i salarna därför har jag ju typ inga bilder från skolan och på dans, men den här bilden hittade jag på facebook, som BDC hade lagt upp.
 
 
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Hejhej!
Är hemma mellan klasser nu. Har nästa klass kl 18 ikväll så ska laga lite lunch nu och ta det lugnt tills dess :)
 
Igår efter klassen på förmiddagen gick jag och Ana (från Mexico) och Alexandra (från Tyskland) tillsammans och åt lunch. Efter det tog jag en promenad till Central Park och så letade jag även upp en Whole foods store. Den var verkligen jättefin och man kunde hitta bra grejer där, dock så var det ju sålkart dyrt.. Men de hade iaf bra mat!
 
Här är lite bilder från gårdagen:
 
 
 

Tisdag 4 December

Kategori: Allmänt

Hej alla fina!
 
Idag var jag på skolan kl 8. Där hade vi självförsvars-workshop till 10.30. Välidigt intressant, mycket tänk runt det och inte så mycket fysiskt, men det var kul i alla fall. Sen gick jag och Ana till Times Square och shoppade lite, eller jag kollade mest men Ana köpte någonting. Efter det gick jag till lägenheten och åt lunch och sen begav jag mig ut på en promenad för att först gå till Forever 21 och köpa en tunnare jacka än den vinterjacka jag har nu. Det är verkligen jättevarmt här nu, man behöver typ ingen jacka alls, har sett flera gå i shorts och t-shirt (!), jag som bara har med mig min vinterjacka stod inte ut längre och köpte en billig, men fin, tunnare jacka :) Älskar för övrigt Forever 21, de har så himla mycket fina kläder och allt är dessutom billigt! Lätt att fastna där och köpa lite för mycket..  I alla fall efter jag varit på Forever 21 skulle jag leta upp en mataffär som BDC tipsat om och jag gick runt helt länge och letade efter den innan jag hittade den och så visade sig att det var en jätteliten typ kioskliknande affär. Åh, vad besviken jag blev.. Måste alltså fortsätta min jakt på bra mataffär.
 
Vid 17 åkte jag tillbaka till skolan och hjälpte till på en show som Parsons danskompani hade på Broadway dance center. Sedan tog jag en klass i Contemporary jazz. Och nu ligger jag i sängen och ska sova. Så det var en sammanfattning av dagens händelser;)
 
Sleep tight!
 
 
 
 

Måndag 3 December

Kategori: Allmänt

Idag var första skoldagen på BDC. Det gick bra. Hon som är chef över stället och programmet verkar vara ganska sträng men bra! Idag fick vi bara en massa information om hur allt fungerar i programmet, vilka regler som finns och en massa allmänt om New York osv. Det var väldigt inspirerande för de ha verkligen ett helhetstänk och vill att man sak utvecklas inte bara som dansare utan som person :) Den informationen var hela förmiddagen, sedan gick jag och några andra från programmet och handlade lite danskläder från Capzeio (en dansaffär i närheten) och sen tog vi en klass som hette Flexibility. Det var typ en stretchklass, väldigt skönt!
 
Efter den klassen gick och en tjej som heter Alexandra och kommer från Tyskland och åt på ett ställe just vid Times Square och sen gick jag tillbaka till Capzeio och provade lite mer och köpte ett par shorts och en leotard (sån dräkt som man har när man dansar balett). 
 
Här får ni se några bilder från när jag var på väg hem, och vad jag köpte. Bilderna här är från Times square:)

 
Nu måste jag skynda iväg, ska på hiphopklass! Kram till er! :)

Söndag

Kategori: Allmänt

Inatt sov jag första natten i lägenheten, det gick bra men hade lite svårt att somna för att det var så mycket ljud utanför lägenheten. Folk som gick förbi, bilar som tutade, sirener osv. men när jag väl somnade sov jag i alla fall jättebra. Idag har jag skypat med familjen och sen tog jag en klass på BDC, beginners hiphop. Det var så kul! och jättebra lärare! Efter klassen gick jag och handlade lite mat jag behövde. Eller jag försökte handla mat men hittade nästan ingenting.. det är så svårt att hitta bra mat här. Jag vill ha hårdbröd och fjällfil och falukorv! Eller i alla fall rena enkla saker, allt här är så konstgjort och innehåller bara en massa socker.. Ska förska leta upp en större och bättre mataffär så jag kan göra någon riktig mat.
 
I alla fall, så här ser det ut där jag bor:
 Såhär ser huset ut utifrån. Vi har alla tre förnstrena på andra våningen där ovanför det vita teglet.
 
Såhär ser det ut inne i lägenheten:
Mackenzie som jag bor tillsammans med är kattvakt just nu, det är jättemysigt! :)
 
Nu ska jag se lite gossip girl och sen ska jag sova. Upp tidigt imorgon för första dagen i skolan!

Första klassen på BDC

Kategori: Allmänt

Idag tog jag min första klass på Broadway dance center (BDC). Mitt program börjar ju först på måndag men man kan gå på drop in klasser för 15 dollar. Så det gjorde jag idag! :) Pappa åkte till flygplatsen vid ett idag och då gick jag tillbaka till lägenheten och packade upp lite. Sedan begav jag mig till BDC, vilket är typ 5 min promenad bort, och tog en jazzklass. Det var på nivån beginnner och det kändes faktiskt som en bra nivå. Det är den andra nivån, första är basic. För att gå på en beginnerklass ska man ha tränat stilen i 2-5 år, så även om det heter beginner så är det inte riktigt för nybörjare. Klassen var i alla fall jätterolig, men jag kände mig liite ur form.. Men aja, jag är ju här för att lära mig!
 
Här får ni lite bilder från skolan som jag tog idag:
 
 
Nu ska jag fortsätta packa upp lite, sen ska jag bege mig mot bio med några andra tjejer från ISVP-programmet! Har lite hemlängtan nu, känns  ensamt här efter pappa åkt iväg.. men jag tror det kommer kännas bättre efter jag har sovit här i lägenheten första natten och börjat på skolan.
 
Ha det bra, hejsvejs!

Dag 4 i NYC

Kategori: Allmänt

Ciao!
 
Idag har jag och pappa besökt Empire State Building. Det var inte så bra väder idag, ganska mulet, men det var ändå väldigt fin utsikt från toppen! Man får som en bra överblick över hela staden. Vi köpte också, turister som vi är, ett headset där de berättade om vad man såg därifrån. Det var faktiskt jättebra! Så här såg det ut:


 
Efter det promenerade vi tillbaka till hotellet. Där hann jag ta det lite lugnt innan jag begav mig till skolan för första gången! Idag var det bara ett förberedande möte inför vad som kommer hända nästa vecka då det drar igång på riktigt. Igårkväll var jag ut och åt med två andra tjejer som också ska gå i min klass (international student visa program på Broadway dance center). Det var jättetrevligt! Den ena hette Amy och är från London och den andra hette Ana och är från Mexico. Jag mötte i alla fall upp Amy lite innan mötet idag och efter mötet var vi ett gäng tjejer som gick och fikade. Alla verkar väldigt trevliga! Tror verkligen att jag kommer trivas här! :) Det är så kul att de som kommer gå i min "klass" nästan bara är internationella studenter. Vi är ca 30 personer tror jag, kanske lite färre, och jag har träffat folk från England, Tyskland, Danmark, Sverige, Mexico, Ungern och så några från USA.
 
Nu ska jag och pappa gå ut och äta middag och sen ska vi flytta de mesta av mina grejer till lägenheten jag ska bo i. Jag flyttar in imorgon så inatt blir sista natten på hotellet. Imorgon flyger pappa hem och jag blir ensam kvar här!! Men det känns bra! Jag längtar efter att få börja dansa!! :)
 
Ha en fin helg! Hörs snart igen!