Malin Eriksson

Första dagarna på Bali

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit i Ubud i 2 dagar och måste säga att första dygnet var ganska tufft känslomässigt. Kändes lite jobbigt att komma hit till en helt ny kultur med nya människor - helt ensam. Ingenting är som nåt jag vet sen innan, allt känns nytt. Först tänkte jag nästan vad har jag gjort? Åh ska jag kanske åka hem tidigare?? Kände mig så himla ensam. Men redan första frukosten träffade jag en tjej som jag hängde lite med och på kvällen åt jag middag med henne och några andra från hostelet som bodde i samma rum som henne. Sedan bestämde vi tillsammans att boka in oss på en dagsutflykt idag till några kända ställen här i närheten. Och på utflykten idag lärde jag även känna några andra tjejer. Så nu känner jag mig inte lika ensam längre. Har hängt med nya vänner hela dagen idag, tänk vad fort det kan gå att lära känna nya personer och känna sig lite mer hemma på en plats. För mig handlar livet så mycket om de människor jag har runt mig. Så att jag idag har fått vara runt härliga människor hela dagen har verkligen gjort min dag. Idag känner jag mig för första gången sen jag kom till Bali väldigt glad över att vara här och ser fram emot resten av tiden här! 

Jag kan få så mycket energi från att ha en fin konversation med någon eller skratta med någon eller bara strosa på stan och ta något att äta. Och att träffa människor som kommer från andra sidan jordklotet med många olikheter från mig gör att jag får nya insikter, tankar och perspektiv på saker och livet men samtidigt är det coolt att vi kan ha så mycket gemensamt. Tycker det känns fint. Att connecta med nya människor. Att få korsa någons väg i livet och höra vad de tänker på, drömmer om och varit med om. Jag älskar det!

Imorgon blir det en lugn sista dag på detta fina hostel med mitt alldeles egna lyxiga rum med dubbelsäng och eget fint badrum. Ska njuta av det och poolen här och yoga för sen på söndag flyttar jag till volontärcentret där jag ska jag bo i 3 veckor. Ser fram emot det men är också lite läskigt för vet inte alls hur det kommer vara. Försöker att inte ha så mycket förväntningar och ta det som det kommer! 
 
Hade tänkt lägga upp lite bilder från mina första dagar hör i Ubud på Bali men Internet är så segt så får göra det en annan gång istället... :)