Malin Eriksson

Off to Cairns!

Kategori: Allmänt

Nästa vecka har vi springbreak så idag åker jag till Cairns med Maggie, Mona, Sivlia och Sabrina för att tillbringa lovet där :D
 
Det ska bli så kul! Vi ska åka till Great barrier reef, till Daintree rainforest, sola, bada, INTE plugga haha :) Cairns ligger i norra Australien så det är tropiskt klimat, väderprognosen för nästa vecka är 29 grader varje dag!
 
Håller på att packa det sista nu innan vi åker iväg om ca en timme. Ska försöka ta mycket bilder med min nya kamera, så ni kan få se sen :)
 
 

Ny kamera!

Kategori: Allmänt

Idag har jag köpt en ny kamera! :) Så nu kan jag ta fina bilder! Ser fram emot att fota i Cairns :)
 
Så här ser den ut! Vill bara ut och fota!!
 
 
Här är två andra bilder från min vardag här :)
Jag satt utomhus och pluggade idag, i shorts! Det var jättevarmt och härligt väder!
 
För någon dag sen när jag gick hem från gymmet så jag något i ögonvrån, jag kollar dit och där på planket sitter en pungråtta, och stirrar på mig. Usch! Haha, kändes som den skulle hoppa på mig! Men tydligen finns det rätt många pungråttor runt om på universitetet, men jag har bara sett en på lite längre håll förut. Tycker de är rätt läskiga.. Fast de är ju egentligen rädda och skulle nog inte göra något.. Hoppas jag! ;)
 
Nu ska jag sova, imorgon blir en lång dags plugg, men jag börjar med träning på morgonen tror jag! Det är en bra start på dagen :)
 

A weekend in Sydney

Kategori: Allmänt

Bättre sent än aldrig va? Här kommer lite bilder från vår weekend i Sydney :) Tyckte verkligen om staden och längtar till jag ska dit igen! Jag kommer tillbaka i December, kommer fira jul där, precis innan jag åker hem till Sverige igen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Study study.. och Sydney

Kategori: Allmänt

Hej hej,
 
har inte hänt så mcket den här veckan hittills förutom att jag pluggat och pluggat.. och tränat :) Vi ska ju åka till Sydney över helgen, fredagmorgon till måndagmorgon och jag har haft en assignment att göra klart innan och idag har vi en presentation i logistics. Åh vad det kommer kännas skönt att åka bort och vara helt ledig i helgen!!
 
Igår hade jag förresten min femte (tror jag) tennislektion och det var såå kul!! Nu börjar vi äntligen kunna spela lite mer, inte bara stå och träna på slag. Åh, jag ville bara fortsätta spela!
 
Nu ska jag forstätta träna till presentationen vi har idag, sen ska jag träffa min grupp kl 11 för att gå igenom det innan lektionen. I eftermiddag/kväll ska jag träna och packa!! Tidigt imorgon åker vi, tror taxin kommer kring 4 på morgnen eller så. Så ska försöka komma i säng rätt tidigt!
 
Hoppas ni får en bra helg, ni får se bilder från Sydney efter helgen!
 

Kram
 
 

Saturday

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp tidigt och begav mig till gymmet! Härlig start på dagen! Sprang 5 km och gjorde lite styrke.
 
Sedan åkte jag och Silvia till ett gigantiskt shoppingcenter som låg på andra sidan stan kan man säga. Det tog oss 1 timme och 40 min eller något sådant att ta oss dit. Men det var kul att åka till en ny del av staden! Och att åka buss så länge gjorde inget, för det var ju som sightseeing för oss. Vi bytte buss i mitten och där hade vi 20 min så då promenerade vi runt lite och kikade, det var fint väder och härligt att bara gå runt i ett "vanligt" bostadsområde :)
 
Vi spenderade några timmar på shopping centret men ändå hann vi inte se allt, haha det var så stort. Lite sommarkläder köpte jag vilket var behövligt! Har typ inte shoppat något här innan. Behöver lite nytt inför Sydney nästa helg, och sen Cairns dit vi ska på mid-break om 3 veckor! Åh längtar till det!!
 
Nu håller jag på letar lite ny träningsmusik, ska börja dagen imorgon med en löprunda tänkte jag. Sen ska jag och Teska på sunday market och sen blir det plugg.. Är så jobbigt att man måste plugga här! Vill ju bara göra en massa andra saker.. haha :)
 
Juste, igårkväll besökte vi en community här i närheten och blev bjudna på middag. Efter det gick vi till en sjukt mysig mexikansk bar på Brunswick street och sen till ett annat ställe på samma gata där vi dansade till sent innan vi åkte hem!

Brunswick street är en så härlig gata! Det är massa mysiga och annorlunda barer. De spelarr musik på gatan också och det är massa folk i rörelse :) :) Igår gick vi förbi en kille som spelade trummor på gatan, framför honom stod några och dansade, så härligt!
 
 
 
Jag och Josefien på community dinner :)
 
En till bild från community middagen. Det var många människor från andra länder än Australien där. Ganska många asylsökande tror jag, och så träffade vi några andra internationella studenter också. Trevligt att göra något annorlunda och träffa lite nytt folk!
 
Hörs snart igen, nu ska jag sova.. :)
 

TGIF

Kategori: Allmänt

Thank God It's Friday!
 
Idag är det fredag och jag har pluggat på ganska bra i veckan så kommer ha lite tid att hitta på något roligt i helgen! :) I alla fall lördag, måste nog plugga på en del på söndag..
 
Nu har jag just kommit tillbaka från en föreläsning och ska iväg på en middag och sen ska vi kanske gå ut någonstans. Imorgon ska vi åka in tll city och hitta på något, kanske shoppa lite.. Silvia hittade en shoppingcenter som tydligen ska vara det största i southern hemisphere.. :) Jag skulle vilja köpa något nytt inför Sydney nästa helg!! Åh vad jag längtar till det! Vi är ett gäng tjejer härifrån som bokat en weekend till Sydney! Fredagmorgon till måndagmorgon. :)
 
Idag var jag förresten och handlade, behövde verkligen fylla på kylskåpet... Hade typ en lök och en halv purjolök kvar. Men det är så sjukt billigt med grönsaker här, älskar att kunna äta hur mycket grönsaker som helst!
Jag fick ett knippe selleri, en halv vitkål, tre tomater, tre stora paprikor, en broccoli och två bananer för ca 36 kr! Det är rätt bra!:)
 
Nu ska jag springa till bussen, ha en trevlig fredag alla!
 
 
 
 

Sweet classmates

Kategori: Allmänt

 
Jag, Gevan och Ploy igår efter föreläsningen :)
 
 
Idag är det pluggmode som gäller! Jag och Michelle började morgonen med 1 500 m simning, sen gick vi förbi Agrora, vilket är typ som Lindell i Umeå, fast det här är utomhus, men det är i alla fall som centrum av universitetet. Där fick vi gratis frukost. Student union bjuder på det varje onsdag, skitbra! Efter det har vi suttit och pluggat, Michelle gick till sin föreläsning för ett tag sen, men jag sitter kvar och jobbar på en uppgift jag har.. Ska gå hem strax och göra lunch och sen till bibblo och fortsätta plugga! Det går bra idag, jag har "flowet" inne:)
 
Ikväll blir det tennis och sen skype med Blondie!! :D och kanske lite mer plugg.. :)

Melbourne city

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
Igår åkte vi upp i Eureka skydeck, den högsta byggnaden i Melbourne med jättefin utsikt över staden. Vi var där uppe när solen gick ner och det var så mäktigt och vackert!