Malin Eriksson

Fler bilder från Performance project

Kategori: Allmänt

Här får ni se lite fler bilder från showen igår :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Det var sjukt kul att vara med i den här showen! Älskar att träna in en koreogafi tillsammans i en grupp och verkligen jobba hårt för att få den att bli så bra som möjligt, att sätta alla steg, alla kanon och rytmer och känslan i dansen, det är så roligt!!
 
Idag tog jag sovmorgon till 10, sedan tog jag det lugnt och åt lunch hemma och sen så har jag tagit floorbarre, balett och jazz. Nu är jag hemma och ska äta lite kvällsfika och kanske se någon film eller en serie, försöker just nu att komma in i Downtown Abbey, alla säger att den ska vara så bra så måste ju ge den ett försök. Jag gjorde förresten en jättegod middag igår, som jag åt till middag idag igen. Tomatröra med oliver, lök, paprika, morötter, bönor och persilja, och så blomkålsris till det - mums!
 

Performance project

Kategori: Allmänt

Idag hade vi Performance project på skolan. Varje tredje månad har skolan alltid ett performance project där vem som helst på skolan får signa upp att de vill vara med med ett stycke. Jag var med i två stycken. Ett hip-hop-piece och ett jazz/contemporary/hiphop piece. Det var roligt! Men nu känns det rätt skönt att det är över så jag inte behöver ha en massa rehearsals nå mer.. Har vart rätt fullt upp med de!
 
Efter showen var vi några som gick ut och åt en sen middag och nu har jag just kommit hem och ska gå och lägga mig:)
 
Igår åkte Anna och Jessica hem till Sverige igen så nu är det bara jag och Mackenzie kvar i lägenheten. Idag har vi städat hela lägenheten så den är riktigt ren och fin! Dock så har jag en tvätthög i mitt rum som är hur stor som helst.. Den ska jag ta hand om imorgon. Kommer nog få gå två rundor till laundromaten, kommer inte orka bära allt haha. Så ja, imorgon är det typ vad jag ska syssla med dansa och tvätta, bra måndag ;)
 
Här är vår hiphop-grupp, vårt nummer hette "Tension" och det var killen som står upp i mitten, Hector, som koreograferade numret. Skitsnygg koreografi var det!

Busy week

Kategori: Allmänt

Den här veckan är väldigt stressig med massa rehearsal inför showen på söndag och de vanliga klasserna och så Jessica och Anna som är här som jag vill göra saker med!
 
I veckan har vi bland annat hunnit vara på rockkonsert, shoppa, åka staten islandferry och gått ut och dansat:) Det är väldigt mysigt att ha de här!
 
Ikväll ska de kanske på musikal men jag har ju redan varit på musikal här och känner att jag vill spara lite pengar så ska nog inte följa med på det, ska passa på att göra bort lite klasser istället.
 
Förresten så har vädret här i New York varit så jobbigt den här veckan, det är jättekallt här! Fast det bara är ca -6 grader så känns det mycket kallare än typ -20 hemma. Dessutom har värmen i lägenheten försvunnit de senaste dagarna så ja vi har frysit rätt mycket den här veckan. Men imorgon kommer en "plumber" hit och ska fica värmen!
 
Bilder från konserten igår. :)

Hejhopp

Kategori: Allmänt

Sedan igårkväll har jag två kompisar från Sverige här på besök! Så roligt! Igår mötte jag och Anna upp Jessica vid åtta på kvällen och sen gick vi till lägenheten så Jessica fick lämna väskan och vila lite. Sen gick vi ut och åt en sen middag på Subway (väldigt fancy;)) och sen gick vi till Times Square och kollade runt lite och sen satte vi oss på ett mysigt fik och satt där och fikade och pratade till efter tolv.
 
Idag ska vi till New Jersey. De har en outlet där som heter Woodbury Commons som ska vara bra. Tydligen har de byggt upp som en lite stad med massa outletaffärer, så idag blir det en riktig shopping dag! :)
 
 
 
 

Fredag 18 januari

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått nytt besök från Sverige och det är jättekul! :)
 
Anna från min klass i Umeå kom hit i onsdagskväll. Jag mötte upp henne på Port Authority bussterminal och sen gick vi hem till lägenheten och gjorde lite sen middag (pasta med köttfärssås - riktigt svenskt ;)). Igår var vi till Soho ohc shoppade lite och sen på kvällen hade jag klass från 18-21 så då fick hon sysselsätt sig själv ;)
 
Idag började vi dagen med att ta oss en springtur i Central Park, det var riktigt fint och soligt väder dock så var det väldigt kallt! Usch, höll typ på att frysa ihjäl. Det är typ minus 4 grader här nu - haha inget jämfört med hemma men är inte van vid sådan kyla nu!
 
När vi kom hem igen gjorde vi brunch och sen begav vi oss ut på stan och gick till 5th avenue för lite shopping. jag var dock tvungen att lämna Anna vid två för att jag hade klasser hela eftermiddagen.
 
Nu ska vi strax ut och äta här, gud så gott det ska bli! Är såå hungrig!
 

Tisdag 15 januari

Kategori: Allmänt

Hejhejhej
 
Igår åkte Viktor hem och jag spenderade kvällen på BDC och dansade. Idag har jag också varit på skolan från 8 för rehearsal inför en show vi ska ha nästa helg. Sedan hann jag hem en sväng och vila och äta lunch och sen tillbaka 12.30 för jazz och pilates. Efter det promenerade jag till Whole Foods och handlade hem lite mat, välbehövligt för kylen var helt tom! Älskar att gå runt på Whole foods och handla mat, det är en så fin affär:)
 
Imorgon blir det tidig morgon med dans från 8 på morgonen och sen på kvällen får jag nytt besök från Sverige!
 
Nu ska jag se lite på tv-serien Revenge som jag fastnat i, sedan ska jag sova. För er är det väl dock morgon nu snart så god morgon ;)
 

Sightseeing och dans

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har varit proppfulla med danslektioner, rep och sightseeing!
 
Igår tog jag och Viktor tunnelbanan till Financial district, sedan promenaderade vi ner till Battery Park (längst ner på spetsen av Manhattan) sedan till platsen där Staten Islands färjan går ifrån, det var så fint där längst ner mot vattnet:) Sedan promenerade vi upp till Wall street och åt sushi på ett ställe till lunch, sen betade vi oss upp till Chinatown (jättemysigt tyckte jag!) sedan Little Italy, SoHo och tillslut Greenwich Village. En väldigt bra sightseeing-runda! Och strålande sol var det också :)
 
Idag har vi utforskat Brooklyn. Först åkte vi till Williamsburg (en del av Brooklyn). Det var en jättemysig stadsdel verkligen, som en helt annan värld än Manhattan. Sedan åkte vi längre ner i Brooklyn och gick runt lite där och sen över till Manhattan igen via Brooklyn Bridge.
 
Nu är vi tillbaka i lägenheten och vilar vår ömma fötter efter allt promenerande idag..  Men vi ska strax ut och äta på en restaurang här i närheten i Hell's Kitchen. Det är fördelen när man bor mitt i ett restaurangmecka, man behöver inte gå långt för att hitta en bra restaurang:)
 
Hoppas ni har en trevlig helg!
 
Beacons closet - jättebra second hand affär i Williamsburg!
 
 
Vi år brunch/lunch på ett jättemysigt Colombianskt ställe i Williamsburg - Cafecito Bogota tror jag det hette.
 
 
Brooklyn bridge by night.
 
 

Sverigebesök!

Kategori: Allmänt

Har besök från Sverige här och då blir det lite mer sightseeing än annars ;) vilket är bra och roligt! Igår promenerade vi till Upper West side och Lincoln center och vi gick även förbi hotel Empire som Chuck Bass äger i tv-serien Gossip Girl ;) På kvällen igår gick vi till Times Square och besökte bland annat M&M store och Hershey's!
 
Idag ska vi ta tunnelbanan downtown och utforska de områdena litegrann!
 
Empire Hotel
 
Framför entren på Empire Hotel.
 
Utanför Lincoln center.
 
Hershey's shop vid Times Square, massa choklad!
Vi gick också förbi Scientology-kyrka på vägen hem frpn Times Square.. läskigt.
 
 
 
 

Ny vecka, nya tag!

Kategori: Allmänt

Idag har jag bytt koncentration från delad jazz/hiphop till bara jazz. Känns mycket bättre för man får mycket mer valmöjlighet när man bara har en koncentration istället för att dela upp det. Innan var jag tvungen att ta fyra jazzklasser, fyra hiphopklasser, två balett och så hade jag bara två valfria. Nu har jag fem jazzklasser, två balett och resten kan jag välja fritt. Så skönt! Det känns också bättre att fokusera mer på en sak än att hoppa mellan flera, tror jag kan göra mer framsteg om jag bara satsar på jazz. Så det känns som en bra start på veckan! :)
 
I lördags på en jazzklass sträckte jag insida lår så igår blev en vilodag. Det var ganska skönt faktiskt. Alex fyllde år så vi möttes upp och gick och shoppade lite på Forever 21 (alltid Forever 21!) och sedan mötte vi upp Annie och gick ut och åt. Väldigt trevligt var det! :)
 
Idag har jag börjat lugnt på grund av min sträckning, har tagit en jazzklass tidigare och ska snart tillbaks och ta en till jazzklass. Hade tänkt ta balett också men tror det är bättre att vänta med det tills senare i veckan.
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag har jag dansat i princip hela dagen och det är inte över än. :) Imorse hade vi rehearsal inför en show som är i slutet av januari, sedan tog jag en klass i vogue femme, sedan hem och vila lite och äta och sen tillbaka för balett som jag just kommit hem från. Ska strax iväg igen för ett annat rep inför nån grej som jag kanske ska vara med på :)
 
Satt just och kollade upp lite om läraren jag hade i klassen vouge femme, det är en speciell streetstyle, om ni googlar det kan ni se vad det är. Hon har varit med i musikvidoes med bland annat beyonce, lady gaga, jennifer lopez och janet jackson och hon har också spelat en av rollerna i "Step up 2 the streets" och varit dansare i  "Friends with benefits", rätt coolt!
 
Nu ska jag få i mig lite mat och energi och sen ska jag iväg igen. Hoppas ni har en bra fredag! :)
 
 
Läraren jag hade i vogue femme - Danielle Polanco.

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Här är det morgon nu, eller jag snarare förmiddag kanske.. Men jag har inte första klassen förrän 10.30 så jag sitter nu och äter frukost, lyssnar på musik och gör mig i ordning för att gå dit :) Det är faktiskt en klass i acting som jag ska prova, lite läskigt men roligt att prova. Efter det har jag house, vilket är en stil inom hiphop. Sedan ska jag äta lunch med Alex och sen ikväll har jag jazz.
 
Nu ska promenera iväg till skolan!

 

2 januari 2013

Kategori: Allmänt

Tänk att det är januari nu. Tiden går så fort, har bara 8 veckor kvar här i New York - måste ta vara på den tiden!
 
Nyårsfirandet här var jättetrevligt! Blev dock trött ganska tidigt så vid 2 någongång delade jag och Alex en taxi hem.
 
Gårdagen gjorde jag i princip ingenting, enda gången jag lämnade lägenheten var när jag gick och köpte med mig thaimat från thairestaurangen på hörnet.. Det var välbehövligt med en dags vila, en dag att inta göra någonting. :)
Skolan var ändå stängd så alla var lediga.
 
Idag har de öppnat igen och jag har tagit tre klasser. Två hiphop och en balett. Riktigt roliga klasser! :) Läraren på båda hiphop-klasserna var Robert Taylor Junior -världens bästa lärare! (Han har kommit till topp 16 i So you think you can dance (!))