Malin Eriksson

Cruise, St Kilda beach & brunch

Kategori: Allmänt

Hejhej
 
Äntligen har våren kommit till Melbourne verkar det som!! Varmt väder och sol har helgen än så länge bjudit på :)
 
Igår, fredagkväll, var vi på ett Tropical Cruise Party på en båt som gick från City Pier i Melbourne city och runt utanför Melbourne i några timmar. På båten hade de dansgolv med DJ och bar och det var väldigt fin utsikt från båten över Melbourne city! Det var en kul kväll med mycket dans!!
 
Kom i säng ganska sent igår men klev ändå upp tidigt, vid 9, för att åka och äta frukost/brunch med Nick och några av hans vänner. Det var jättemysigt! Nick är från Melbourne men var utbytesstudent i Umeå förra året så vi har liksom bytt plats nu kan man säga. Det är jättebra för han kan visa ställen som jag eller de andra utbytesstudenterna jag umgås med här aldrig skulle hitta själva! Idag åt vi i alla fall brunch på ett jättemysigt ställe i Brunswick, som inte ligger så långt från där jag bor. Det var som ett organiskt ställe, där de bland annat hade café, men också odlingar, en liten marknad, höns, lekplats för barn osv. Verkligen ett härligt ställe att starta helgen på! :)
 
Här är lite bilder därifrån.
 
 
 
 
 
 
Efter det mötte jag upp tjejerna i St Kilda Beach. Ååå det var så härligt där!! Så himla fint och mycket folk som bara njöt av solen. Det var jättevarmt och skönt. Många låg på stranden i bikini, och vissa badade till och med! Riktigt härlig dag idag :D Har precis kommit hem och ätit middag och ska strax möta upp några av tjejerna jag umgås med och bara ta det lugnt och se på film... Verkligen en sådan kväll jag känner för idag :) 
 
Lite bilder från St Kilda beach.
 
 
 
 
 

Äntligen lite värme!!

Kategori: Allmänt

 

Study hard

Kategori: Allmänt

Just nu har jag ganska mycket att plugga. Satt idag i biblioteket och försökte jobba med en uppgift men det gick inte bra.. Visste inte alls hur jag skulle göra så tillslut gav jag upp..! Ska fråga någon i min klass om råd; om hur de ska göra. Annars idag har jag haft möte med en grupp och haft föreläsning 18-21. Efter det träffade jag Silvia i common area och vi tittade lite på Cairns resan men sedan försvann internet så då började vi titta på Mary Poppins som hon hade på datorn haha.
 
Juste, i helgen var jag och Silvia på rugby-match! Men det var inte alls lika kul att titta på som AFL. Vi gick faktiskt efter halva matchen för då kändes det som att vi hade sett det ;)
 
Imorgon blir det plugg hela dagen.. har föreläsning till 21 på kvällen så det blir en lång dag. Men ska klämma in ett träningspass innan lunch ar jag tänkt! Äntligen! Har inte tränat sedan förra måndagen, innan jag blev sjuk..
 
Tråkigt inlägg med inga bilder den här gången.. men internet är så segt just nu så orkar inte ladda över bilderna från mobilen nu. Nästa inlägg ska innehålla bilder ;)

Surprise

Kategori: Allmänt

 
Vi överraskade Silvia och Teska i torsdags med födelsedagsmiddag och fest. Det blev så himla lyckat! Italienarna lagade äkta italienskt middag och det var riktigt gott! Lasagne och tiramisu, mums. VI gjorde t-shirts åt de där vi skrivit deras namn och den ålder de fyllde, och ritat hjärtan med alla våra namn i. :)
 
Nu är det lördagmorgon, jag har just stigit upp och ska ta en promenad till Woolworth's och handla. Så skönt att vara uppe tidigt här, den tid på dygnet då det är lugn och ro här.. :)
 

Torsdag 22 augusti

Kategori: Allmänt

Känns alltid lika konstigt när jag inser att det är augusti. Vädret här får mig mer att känna att det är typ september... Aja, idag mår jag bättre, har bara lite halsont och så men ingen feber, yes! Så nu kan jag plugga hela dagen yes! Haha. Har en del att ta igen.. Ska plugga hemma fram till lunch, äta lunch här och sen gå till biblioteket och sitta där resten av dagen.
 
Ikväll ska vi ha överraskningsfest för två av tjejerna som fyller år här! :D Det blir roligt! VI ska ha italienskt tema och två italienare här ska laga riktig italiensk mat, lasagne till varmrätt och tiramisu till efterrätt. Har hört att de är duktiga på att laga mat så tror det kommer bli riktigt gott!
 
Nu ska jag fortsätta läsa på om Malaysias ekonomi.. :)
 
Här är förresten några bilder från Melbourne city, inte så bra dock, tog de i farten på väg till bussen..
 
 
 
 
 
 
 

Sjuk

Kategori: Allmänt

Har gått och blivit sjuk.. Inte så konstigt kanske eftersom väldigt många jag känner här är sjuka så har väl kanske blivit smittade av de:P Igår vaknade jag med feber och låg i sängen verkligen hela dagen.. usch. Idag mår jag lite bättre men är ändå inte frisk än. Ska vila resten av dagen idag och hoppas verkligen jag mår bättre imorgon, har inte tid att missa mer pluggtid..
 
Ny uppdatering kommer när jag har något mer intressant att berätta om :) 

Paintballing & Rooftopbar

Kategori: Allmänt

Här är några bilder från helgen. Jag har vart ut på en supermysig rooftopbar på Brunswick street med utsikt över Melbourne city, gått upp supertidigt på lördagmorgon för att åka och spela paintball med några från min våning, pluggat, tränat, gått på sundaymarket och fyllt på grönsaksförrådet, skypat med mamma och mathilda - bra helg!
Nu har just kommit hem från ett träningspass utomhus. Sprang till en park i närheten och körde massa jumping jacks, squats, crunches och leg lifts, bra och intensivt pass!
 
Nu ska jag gå över till Silvia och äta lunch med henne och sen ska jag till biblioteket och plugga. Senare idag har jag två möten med olika grupper (i olika ämnen) och ikväll föreläsning 18-21. Efter det ska vi titta på hostels för Sydneyresan :D Vi är ett gäng som bokat en resa dit över en helg i september!
 
Lite bilder från helgen:
 
Before paintball.
 
 
 
Jättemysig rooftopbar!

Fredag 16 augusti

Kategori: Allmänt

Så var det fredag igen! En till vecka i Melbourne har gått och jag känner bara sakta ner tiden, det går för fort! Jag blir faktiskt lite stressad när jag tänker på att jag redan varit här mer än en månad! Men jag har ju fortfarande några månader kvar, som tur är :)
 
Jag har just stigit upp (kl är 9.20 här) och ska plugga lite och äta frukost/lunch innan jag ska träffa min grupp i International Marketing Management för möte kl 11. Vi ska göra en International Marketing Plan för ett pasta-företag som finns här i Melbourne. Rolig uppgift men jag tror det kommer bli mycket jobb med den. Efter det ska jag nog på en lunchföreläsning om hur det är att plugga i Australien, om att skriva essays här och så.
Sen träning och sen föreläsning från 15-18.
 
Ikväll har vi planerat att åka in till city och se firworks som de har varje fredag hela augusti ut. Sedan vill vi till någon rooftop bar och se lite fin utsikt över Melbourne! Hörde igår att Melbourne tydligen är känt för att ha många rooftop-barer! Så det är väl dags att besöka någon :) De ska även ha en rooftop cinema här, den vill jag testa innan jag åker härifrån!
 
 
 
 
 

Mitt rum

Kategori: Allmänt

 
 
Två bilder från mitt rum. Efter jag har möblerat om och köpt nya lakan, en lampa etc så har det blivit lite mysigare, lite mer hemtrevligt :)
 
Idag ska jag plugga hela dagen.. Har rätt mycket att göra. Sedan ikväll ska jag på min första tennisträning! Har anmält mig till en 8 veckors tenniskurs på sportcentret här, det ska bli kul!
 
Ha en bra onsdag! 

Gooood morning!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Började den här dagen med simming kl 7. Morgonstund har guld i mun eller hur säger man ;) Jag älskar i alla fall att kliva upp tidigt på morgonen, känns som man får mer energi resten av dagen då. Det verkar bli fint väder här idag, solen skiner och det känns lite varmare än de senaste dagarna - yess snart kanske våren och sommaren kommer hit! Nu blir det plugg i bibblan några timmar och sen ska jag följa med Michelle till Northland shoppingcentre för en liten shoppingtur, eller jag ska inte shoppa, jag ska bara vara sällskap och smakråd :)

Girlpower

Kategori: Allmänt

Haha, vi är ett stort tjejgäng som hänger ihop här :) De är alla så härliga personer! Den här bilden är från innan AFL- matchen i lördags. Så fin bild tycker jag! ♥
 
 

My weekend

Kategori: Allmänt

Den här helgen har varit bra! I fredagskväll efter min eftermiddags-föreläsning, som slutade kl 18, tog jag och Anna en buss till St Kilda. Där träffade vi några andra svenskar (en av tjejerna går också på Umeå universitet) vi drack lite drinkar hemma hos en av de och sen gick vi ut på en bar/klubb i närheten där. :)
 
Lördagen började med att alla vi tjejer (vi är ett rätt stort tjejgäng som hänger ihop här) träffades och åt lunch tillsammans. Det var lite sorgligt för det är en tjej som ska åka hem härifrån, hon trivs inte så bra så hon har bestämt sig för att åka tillbaka till USA där hon kommer ifrån. Så lunchen var som en "Goodbye-lunch" till henne.
 
Efter lunchen åkte vi alla och såg en AFL-match! Det var jättekul! Vi hade fått gratis biljetter för att vi är studenter från ett av lagen som spelade; Carlton football club. Det var min andra AFL-match så jag börjar lära mig reglerna nu ;) Det är faktiskt en rolig sport att titta på!
 
Kvällen spenderade vi först i city för middag och senare på kvällen åkte vi till Fitzroy som är ett område mellan city och vårt universitet där de har massa mysiga restauranger/pubar/barer. :)
 
Idag började jag dagen med att jag och Josefien gick till en söndags-marknad som är här på campus. Det var en jättemysig marknad och jag köpte billiga grönsaker och ägg! Det är så härligt att handla på en sådan här marknad där allt är närproducerat och dessutom billigt!
 
Sedan har jag tvättat, ätit lunch med Siliva, promenerat till Woolworth's (ett supermarket, typ som ICA i Sverige) och nu sitter jag och pluggar.
 
Här är lite bilder från helgen!
 
AFL-game!
 
Sunday market.
 
Sunday market.
 
Icecream-car, Sunday market. 
 
 
Danish influence på marknaden. Det fanns också ett grekiskt stånd, men inget svenskt..
 
After the game!
 
We were Carlton supporters!

Dagens pluggmiljö

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Victoria state library, Melbourne city.
 
Kurserna jag läser här är Customer Relationship Management, Marketing Logistics Management, International Marketing Management och Integrated Marketing Communications. Alla kurserna verkar hittills väldigt bra och intressanta, hoppas det forsätter så!

AFL

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på min första AFL (Australian Football League) match! Det var på MCG arena, en jättestor arena som tar 100 000 personer. Det var jättekul! Häftig arena :)
 
 
 
 
 
 

Torsdag 1 augusti

Kategori: Allmänt

Augusti, det känns konstigt! Tiden går snabbt här! Var nyss helg och nu är det snart helg igen, vart försvinner dagarna! Fast ändå känns det som att jag har varit här jättelänge, när det egentligen bara varit tre veckor.
 
Jag trivs i alla fall jättebra här än så länge. Boendet är bra, i början var jag lite orolig att det skulle vara party varje kväll, men det har det inte varit, och de andra som bor på min våning är jättesnälla så det är bra :)) Jag har också vänjt mig vid att dela toalett, dusch och kök med andra, och att bo i ett litet rum med ingen utsikt haha. Jag tror det är en bra upplevelse att bo här på campus. Det blir verkligen en gemenskap mellan oss som bor här på campus och det är härligt. Just nu känner jag att jag inte hade velat bo någon annanstans :) Tänkte att jag kunde visa lite bilder på hur det ser ut här där jag bor.
 
Tog dessa bilder igår just efter städerskan varit här (vi har städerska som kommer varje dag och städar i kök och badrum, och en gång i veckan städar hon även allas rum - lite lyxigt, men välbehövligt, annars hade det varit väldigt skitigt och äckligt i kök och badrum eftersom många använder de och alla är inte så noga med att städa efter sig...) Det passade bra att ta bilder efter hon varit här, så ni får se det i dess bästa form ;)
 
 
 
 
Första dörren till vänster är in till köket och mitt rum är lila dörren brevid dörren till köket. Får visa själva rummet en annan gång.
 
Ha en trevlig torsdag :))