Malin Eriksson

Last day in Australia

Kategori: Allmänt

Sista  dagen i Australien idag. Känns väldigt vemodigt, ska bli kul att komma hem och träffa alla igen men väldigt sorgligt att lämna allt här. 

De sista dagarna har vi spenderat i Sydney. Vi har umgåtts en del med ett par killar som vi träffade i Byron bay och åkte med ner till Sydney. Igår firade vi julafton tillsammans. Det var en jättemysig kväll! Först åt vi middag på en lite finare mexikansk restaurang. Väldigt god mat! Där hade vi också en julklappslek:) Fick med mig några fina klappar ;) efter det åkte vi upp till en rooftopbar där vi drack drinkar och tittade ut över hela Sydney. Såg operahuset och harbour bridge därifrån bland annat, väldigt fint! 

Ska skriva ihop ett inlägg om vad vi gjorde mellan Brisbane och Sydney sedan. Det är kul att ha kvar, så man inte glömmer vad man varit med om :) 

Men här är först några få bilder från Sydney som jag har på mobilen.

After-Beach i Bondi.

God mexikansk drink på julafton!


Mysig kväll ovanför skyskraporna i Sydney, rätt bra julafton ändå:)) 


Sista måltiden i Australien. Brunch på ett ställe nära vårt hostel.

Nu ska vi åka till flygplatsen! 

Brisbane

Kategori: Allmänt

Igår eftermiddag lämnade jag och Anna igen vår campervan är i brisbane. Sen tog vi oss till hostelet och checkade in och åt middag. 

Senare på kvällen mötte vi upp en av Annas kompisar från NZ och gick ut till en bar:) 

Idag har vi tagit en morningwalk runt city center och nu är vi vid city beach (en konstgjord strand) och njuter av det fina vädret! 

Imorgon åker vi vidare söderut :)




Fraser Island

Kategori: Allmänt

De två senaste dagarna har vi varit på tur till Fraser Island som är världens största sandö. Det finns inga asfalterade vägar på ön utan bara sandvägar. Det var häftigt för man kör bara på sand hela tiden, det skumpade mycket och ibland körde vi fast, men det var roligt!

Vi badade i jättefina sjöar, det finns 42 (vad jag kommer ihåg att guiden sa) sjöar på ön, vi såg dingos och havssköldpaddor och hajar, vi såg ett gammalt skeppsvarv som spolades upp på land 1935 och ligger fortfarande kvar, resterna av det. 

Idag kom vi tillbaka till fastlandet och körde vidare ner till Noosa. Vi har just kommit tillbaka från en middag på stan här och ska nu sova vår sista natt i campervanen! Imorgon fortsätter jag och Anna på egen hand ner längs kusten. Vår lilla grupp skiljs åt, känns lite sorgligt

Två veckor kvar i Australien nu!! Aah, så konstigt! 

Här är lite bilder från Fraser Island, har de flesta på min kamera men några på mobilen iaf. Tyvärr bara från andra dagen då det var dåligt väder:/ det regnade en hel del, men det var fint i alla fall :) 







Surfing!

Kategori: Allmänt

Igår stod jag upp på en surfbräda, på en våg, för första gången i mitt liv! Vi tog surflektion i Agnes water igår och jag lyckades surfa på en våg tre gånger! Så kul!

Idag har vi kört från Agnes water ner till Rainbow beach. Här ska vi campa inatt och imorgon ska vi mest troligt åka på en två dagars tur till Fraser är Island :) 




Segling i whitsundays

Kategori: Allmänt

Åå skrev just ett långt inlägg och så försvann det..

I alla fall. idag har vi kommit tillbaka från en två dagrs seglingtur i whitsundays utanför Airlie beach. Det var två väldigt härliga dagar! Fick se så vackra platser och häftigt djurliv!

Vi snorklade mycket och såg många olika fiskar och även havssköldpaddor, det var häftigt! 

Vi besökte också whitehaven beach som är korad en av världens vackraste stränder.

Idag kom vi tillbaka på förmiddagen och då körde vi direkt vidare ner längs kusten med vår campervan till Yeppoon. Här är vi nu på en camping och ska just krypa ner i vanen och sova. 

Här är lite bilder från två senaste dagarna. :)









Åh, det här livet alltså! Jag bara njuter! 

Great Barrier Reef och green island

Kategori: Allmänt

Igår, första dagen på vår resa, åkte vi ut med segelbåt till great barrier reef där vi snorklade och såg bland annat reef sharks! Det var jättehäftigt och de kom väldigt nära!

Sedan spenderade vi lite tid på Green Island, en ö i great barrier reef. Väldigt liten och väldigt fin! Tog ca 20 min att gå runt den. Såg ut som en liten paradisö :)

Idag hyrde vi bil och åker runt till vattenfall här i närheten, vädret var inte så bra men det var fint ändå:)