Malin Eriksson

Undervisning, silent retreat och love your self!

Kategori: Allmänt

Har inte gått så jättebra att uppdatera här. Har helt enkelt inte känns för att skriva. Men idag känner jag mig faktiskt lite inspirerad att skriva så passar på :)

Det är måndag morgon, klockan är 7.00 och jag sitter utanför det dorm room som jag sovit i inatt. Det regnar idag vilket är lite synd och tjejen i sängen nedanför mig snarkade så jag har inte alls sovit bra. Vaknade typ 03.15 och hade svårt att somna om till hennes ljud. Men men jag hade i alla fall en superbra dag igår. Kom hit till Canggu i fredags från silent retreat och strosade runt på stan i lördags och hittade den här superfina yogastudion The Practice och såg att de skulle ha en heldags workshop i yoga och att älska sig själv så jag signade upp för det. Det var en så fin och inspirerande dag. Efter workshopen fick man ta med sig en selfcare routine att göra varje morgon i 40 dagar. Så det har jag precis gjort här nu innan jag skriver detta. Blev också väldigt sugen att gå en yogalärarutbildning på den här studion nästa år. Får se hur det blir framåt. 
 
 


Idag 12.30 blir jag upphämtad här från hostelet till ett annat retreat. Jag ska på ett selflove retreat i 6 dagar. Det kommer vara yoga, lite surf, coachning, spa, massage osv. Det ska bli hur härligt och spännande som helst. Har redan under den här resan kommit på många nya saker om mig själv och vad jag vill framåt. Den här kommande veckan känns som en bra fortsatt väg framåt i det.

Förra veckan var jag som sagt på silent retreat. Det var mitt mellan djungel och risterasser och jag kom dit måndag efter lunch och stannade till fredag efter lunch. Däremellan var jag i princip helt i tystnad. Pratade några gånger med receptionen när jag skulle lämna tvätt och fråga lite saker men annars tyst. Det var meditation varje morgon 06.00 till 06.45 och sedan yoga 7-8.30. Sedan frukost och sen egen tid, sen lunch och sen yoga och meditation igen på eftermiddagen och sen middag. Vid 19 blev det helt mörkt och då gick de flesta tillbaka till sina rum och somnade tidigt. Jag gick och lade mig typ innan 21 nästan varje kväll. Man ville liksom inte ha ljuset på i rummet för det drar till sig kryp.. Sista natten hoppade en kackerlacka upp på min säng! Som tur var hade jag myggnät så den landade på det och jag kunde liksom slå bort den. Jag fick möta två av min rädslor, att vara ensam och mörker. Usch. Det var rätt jobbigt faktiskt. Men jag fick mycket tid till vila och att lugna ner kroppen och det var väldigt skönt. Och mycket tid att reflektera.
 
Så här såg min sovplats ut första dagarna. Sista natten bytte jag till ett eget rum. 
 
 
 
Eftersom jag inte skrivit något sedan mina första dagar här kan jag också skriva lite kort om de tre veckorna jag jobbade som volontär. Blir lite långt det här nu men men  :)

Det var en intressant upplevelse. Jag tror inte att undervisa barn kanske är något för mig, de vae så högljudda och jag blev helt slut av det haha. Speciellt svårt var det eftersom de inte kan engelska (det vi lärde dem) och vi inte kan deras språk, så det var svårt att kommunicera. De ville gärna prata men det gick liksom inte riktigt att förstå varandra så lätt. Trots det lärde vi ändå känns de en del efter två veckor och jag är verkligen glad att ha fått vara en del av deras liv under dessa veckor. De var så glada och entusiastiska på att lära sig. De kom till och med fram på rasten och ville ha mer uppgifter att göra. Det var också intressant att se kulturskillnader. Tex när vi gjorde charader med dem och en kille skulle illustreras dansa. Då gjorde han en typ av balinesisk dans som inte alls ser ut som vanlig dans. Eller när lektionen är slut, då går alla elever fram till läraren och tar dennes hand och för till sin panna. För att visa respekt till läraren. En dag hade jag ena handen full med saker så började sträcka fram vänster hand till en elev när hon kom fram men när hon såg helt förvånad och förvirrad ut kom jag på att den handen är nog den "smutsiga" handen enligt dem. Så fick byta till högra för den vänstra använder man bara när man typ ska torka sig på toaletten :)
 
Här är vår klass. Och mina lärarkollega Dolores. Vi blev så bra vänner under tiden. Hade så kul med henne och kommer verkligen sakna henne. Eller jag saknar henne redan!
 
 

Nu känner jag att det här bli väldigt långt. Har mycket att skriva eftersom jag inte skrivit något på typ en månad, men stannar här. Kanske kommer ett till inlägg framöver ;) Stor kram till er därhemma, jag saknar er och Sverige ❤