Malin Eriksson

Härliga sommar

Kategori: Allmänt

 
Gültzaudden igår med Anna och syrran :) Så härligt!
 
 

Back on track!

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
 
Har ju tänkt att jag ska börja blogga igen när jag åker till Australien och jag tänkte att jag kan börja mjukstarta redan nu, liksom värma upp lite inför det!
 
Såå.. senast skrev jag om New York, nu ska jag skriva lite om en ny storstad som jag tror jag älskar nästan lika mycket som New York (!). Nämligen Berlin. Åh, vilken härlig stad!! Jag och syrran var där i ca en vecka, kom hem igår därifrån.
 
Min och Mathildas Berlin-resa var hur underbar och rolig som helst! Men hur kan man inte ha roligt med det bästa resesällskapet :D
 
Vi bodde i ett område som kallades Kreuzkölln av Berlinarna, det ligger mellan områdena Kreuzberg och Neukölln. Där bodde vi i en lägenhet tillsammans med en kvinna från Berlin, hon hyrde ut ett rum i sin lägenhet. Det här är verkligen ett perfekt sätt att bo på när man reser. Superbra att bo hos en som kommer från staden som kan visa en runt, ge tips osv. Man får uppleva kulturen i staden på ett annat sätt. Sedan är det ju mycket billigare än hotell också :)
 
Jag låter lite bilder nedan berätta lite om vad vi gjorde och hur vi upplevde Berlin!
 
 På Arlanda i väntan på flyget till Berlin!
 
 Vår u-bahn station hette Boddinstraße.
 
Middag på en indisk restaurang första kvällen. Fick fel mat först och upptäckte det inte förrän vi börjat äta för vi visste typ knappt vad vi beställt (menyn var bara på tyska och indiska...) Men det var ett mysigt ställe med gullig servitör som tipsade oss om uteställen :)
 
Lagar frukost i lägenheten.
 
Party på landet som Charlotte, hon som ägde lägenheten vi bodde i, bjöd med oss på.
 
Vårt favvoställe - Hamy's vietnamesiska restaurang. Vi åt där tre gånger under tiden vi var där, såå gott var det!!
Och bara ca 45 kr för en middag, inte helt fel ;)
 
Vårt rum.
 
Utsikten från vårt rum.
 
Vi åt veganburgare på fleamarket i Mauer park.
 
Vi gick längs med det som finns kvar av Berlinmuren, häftigt att se. Mycket fin konst.
 
 
 
Vi gjorde svensk middag åt en Berlinare vi lärde känna :) Köttbullar, potatismos och lingonsylt - mums!
 
Tog foton i en fotoautomat!
 
Grillade och mös i Volkspark Friedrichshain (eller hur det nu stavas.. inte lätt med tyskan..)
 
Var på utomhusbio och såg en tysk film ;) Lite svårt att hänga med i handlingen men det gick ändå rätt bra! Det var så mysigt :)
 
Sedan så gjorde vi mycket mer.. Massa turistsaker, som att åka sightseeingbåt (dock råka vi hamna på en där de bara pratade på tyska så var lite svårt att hänga med i sightseeingen), vi besökte Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, var ut på krogar och två olika klubbar, åkte upp i TV-tornet, åkte vilse i tunnelbanan x antal gånger, hade picknick i parker, satt länge på café och njöt i solen osv :) Helt underbar resa iaf!! Vill tillbaka till Berlin :D
 
 Nu är det i alla fall bara 23 dagar kvar till jag åker till nästa storstad - Melbourne! Aaah! Spännande!
 
Hörs snart igen!