Malin Eriksson

Last exam this week DONE!!

Kategori: Allmänt

Aaah, it feels soo good to finally have done my third and last exam for this week!! I haven't had any life this last week but now im free!! I'm so happy!! :D
 
Tonight it's halloween party, I have no idea what im gonna wear though.. Have to figure something out!
 
To illustrate my feeling right now:
 
 
 

Study mode

Kategori: Allmänt

 
Med tre tentor nästa vecka så är jag i study mode nu. Helgen spenderas i biblioteket här på uni.. Förutom igårkväll då jag var med ett tag med tjejerna och hade game-night, fast jag gick hem när de gick ut.
 
En sak som jag tycker är jättesmart som de har här i biblio på uni är kokande vatten i en kran. Så man kan gå och fylla själv och göra sitt eget te eller kaffe! Så himla bra! Slipper man spendera pengar på att köpa te/kaffe :)
 
Nu ska jag forstätta läsa en artikel om att använda social media i marknadsföring och sedan fortsätta vrida och vända på vårt case till tentan i Integrated Marketing Communicaitons som handlar om Old Spice.
 
 

Sweet gift from Thailand!

Kategori: Allmänt

 
Aaw, min kompis från Thailand gav mig den här söta presenten idag! Hon hade tagit med sig den från Thailand, så gulligt! :) :)
 

Lovely weekend!

Kategori: Allmänt

Min helg har bestått av strandliv och zoo-besök :)
 
Igår åkte vi till Torquay där de har jättefin strand. Spenderade dagen där och sen åt vi middag på en Thai restauarng i city i Melbourne.
 
Idag har jag varit med Kalli (som jobbar på La Trobe med Alumni-kontakter) och hennes mamma och brorsa + flickvän på Healesville sanctuary och tittat på australienska djur. Det var en jättehärlig dag! De hämtade upp mig imorse och så körde vi till Healsville. Det var en jättefin biltur dit! Så vackra landskap! Många vingårdar körde vi förbi och även en "Chocolaterie". Spenderade några timmar på Healsville sanctuary och sedan körde vi till ett Bakery och åt lunch. Jag åt typiskt australienskt - sausage roll och till efterrätt Lemington (smakade typ som kärleksmums med grädde). Det var gott! På vägen hem tänkte vi köra tillbaka till Chocolateriet vi såg på vägen dit, men vi hittade inte. Kanske lika bra för var proppmätt från lunchen.. :)
 
Här kommer lite bilder fårn Torquay igår och Healsville idag :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha, skulle gömma en banan jag åt, därför har jag handen bakom ryggen;)
 
 

Time runs too fast

Kategori: Allmänt

 
Hittade en så fin bild från förra fredagen då vi var ett gäng som gick ut :) Vi råkade hamna på ett ställe där det var Aisan night haha. Det var annorlunda men roligt! ;)
 
Nu är det bara två veckor kvar till exam week så nästa vecka blir mycket plugg. Men sedan är det nästan över! Så härligt. Ser verkligen fram emot att resa efter terminens slut. Och att mamma, mathilda, morfar och lena kommer hit i november! :) Åh, har så mycket att se fram emot! Fast samtidigt vill jag att tiden ska gå lite saktare, trivs så bra här. Vill inte att det ska ta slut!
 
I helgen planerar vi att åka till Geelong över dagen, det ligger inte så långt härifrån, tar typ två timmar med public transport. Sedan på söndag ska jag spendera dagen med en staff member från La Trobe University och hennes familj och en annan internationell student. Det är något som universitetet anordnar, att internationella studenter ska få spendera tid med en Australiensk familj. Det ska bli kul. Vi ska åka till Healesville Sanctuary, det är som ett zoo fast djuren är mer i deras naturliga milö. Bättre än zoo tror jag :) De är specialiserade på australienska djur så ska bli spännande att se.
 
Imorgon blir det skola hela dagen, från 9-18.
 
Hörs snart igen! :)
 

A Saturday exploring Melbourne

Kategori: Allmänt

Me and Maggie outisde the war memorial.
 
Beautiful view!
And beautiful girls:)
 
Girlpower!
 
Italian pizza for dinner, aaamazing!
 
Street art in Melbourne city.
 
Drinks at rooftopbar Cookie:)
 
Great day!!
 
 

Bildbomb från springbreak

Kategori: Allmänt

Cairns "playa". Finns ingen strand i själva Cairns, utan det är mer bara som en bas att göra utflykter ifrån.
 
Beachtime!
 
Trinity beach
 
Swedish shop i Cairns!! :)
 
Gatushow.
 
 
På väg ut till great barrier reef!
 
Redo för dykning :)
 
Great Barrier Reef, så himla klart vatten! Var som att dyka/snorkla i en pool!
 
Maggie, jag och Silvia vid great barrier reef :)
 
 
Varning för krokodiler och maneter överallt! Hörde att de hade fångat tre krokodiler vid en strand nära där vi bodde nyligen... !
 
Take-away middag i Cairns.
 
Palm Cove shopping center.
 
Ice-cream time!
 
Vacker utsikt på väg upp från Cairns till Daintree rainforest.
 
Ser ni alla bats i trädet!? De var sjuukt stora och det fanns hur många som helst i Cairns. Första kvällen blev vi superrädda när de flög över oss, såg verkligen ut som Batman på skuggan på marken. De heter tydligen flying dogs eller flying foxes.. Här är en närmare bild av de som jag hittade via google.. usch!
 
Vi åkte också på rivercruise i Daintree rainforest.
Lite babykrokodil som vi såg under cruisen.
 
 
Vi hyrde bil en dag och åkte runt till massa olika vattenfall. Det var så sjukt fint! Den här platsen, josephine falls tror jag det hette, var verkligen som ett paradis!
 
 
Ett annat vattenfall!
 
Vid Lake Eacham.
 
Vad vi trodde skulle vara sista natten i Cairns! Det blev ju sen två nätter till pga av inställda flyg, men det visste vi inte den här kvällen ;)
 
De två bilderna ovan är från en strand vi såg från vägen och stannde vid, jättefin och helt tom på folk!
 
 
Fin kväll  i Port Douglas, ca en timme från Cairns. Jättemysigt men väldigt lyxigt, dyrt ställe. Väldigt många världskändisar som har hus och åker på semester hit. Bland anant Jackie Chan har hus här ;)
 
Jag och Mona i Port Douglas.
 
 
Vi var ett helt gäng utbytestudenter från La Trobe som fastnade på flygplatsen i tre dagar pga inställda flyg.. Dock klagade vi inte när vi fick sova på Hilton sista natten! Njöt ganska mycket av lite poolhäng och underbart hotellrum!
 

Hade en så bra vecka i Cairns!! Nu veckan efter blev det en snabb vänding tillbaka till verkligheten med mycket plugg, speciellt eftersom vi blev fast i Cairns längre än beräknat.. Men jag klarade av att lämna in uppgiften som skulle in i tid, nu håller jag bara tummarna att jag klarar den. Nästa vecka fortsätter med mycket plugg. Kommer bli mycket pugg hela oktober ut. Sista veckan i oktober har jag tre av min exams, phu kommer bli en jobbig vecka! Sedan har jag ett exam i november bara. Så jag längtar verkligen till oktober månad tar slut!!
 
Nu ska jag sova här, hoppas ni har en bra helg :)

Tillbaka från springbreak

Kategori: Allmänt

Hade en helt underbar vecka i Cairns förra veckan. Underbar vänner, härliga äventyr, vackert väder - vad mer kan man begära!? Jag ville inte åka hem igen! (Melbourne blir mer och mer som hemma, speciellt när man åker iväg på resor härifrån, då är det ju Melbourne jag åker hem till).
 
Tog en hel del bilder och tänkte visa de till er. Men har så sjukt mycket plugg att göra just nu. Speciellt eftersom vårt flyg tillbaka från Cairns blev inställt tre dagar i rad så vi var fast på flygplatsen i tre dagar! Så missade en del planerade pluggdagar. Men ska lägga upp bilder snart så får ni se! Då berättar jag mer om vad vi gjorde också :)
 
Imorgon har jag due date på en stor assignment.. har i princip gjort klart den. Har ingen aning om den är bra eller dålig.. men jag hoppas att jag i alla fall klarar den. Fick i alla fall reda på resultatet från en annan uppgift idag och den gick riktigt bra så det vad kul! :)
 
Nu ska jag sova, imorgon ska jag upp tidigt för träning och plugg och föreläsning osv.
 
God natt :)